Ellen Byns

Ellen Byns
Ellen Byns

Al van op jonge leeftijd was ik ervan overtuigd dat ik voor een job in de gezondheidszorg zou kiezen. Na een eerste keer zelf in contact te zijn gekomen met een kinesitherapeut, lag mijn keuze voor het beroep definitief vast. In 2015 ben ik gestart met de opleiding revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de Universiteit van Antwerpen en studeerde daar af in 2021 met de specialisatie inwendige aandoeningen. Je kan bij mij terecht voor longrevalidatie, hartrevalidatie, oncologische revalidatie, obesitas en diabetes type 1 en 2, maar daarnaast ook voor MSK-gerelateerde klachten.

Als kinesitherapeute vind ik het belangrijk om up-to-date te blijven over de huidige wetenschappelijke literatuur en behandelingen. Ik wil mij graag verder verdiepen in lymfedrainage, zwangerschapsbegeleiding en hyperventilatie.

Ik heb een enorme drive en passie om een positieve invloed te kunnen uitoefenen op de gezondheid van patiënten en mensen rondom mij. In mijn vrije tijd ga ik zelf al eens graag naar de fitness en breng ik het liefste mijn tijd door met vrienden en familie.

Ik kijk er naar uit om samen met jullie een individueel traject uit te stippelen en zo tot een optimaal herstel te komen. 

Opleidingen
Bachelor in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, Universiteit Antwerpen (2015-2018)
Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, inwendige aandoeningen, 
Interuniversitair: UA, VUB, UHasselt, KUL, UGent (2019-2021)

Bijscholingen
Zwangerschapsbegeleiding (2021-2022)


INFO & ERKENNING
Geconventioneerd
RIZIVnummer:  1 5 10036 87 527
Ondernemingsnummer:  BE 0770.400.229
Rechtsvorm: ONP
Beroepsverzekering:  Curalia
Lid van een beroepsvereniging: AXXON, beroepsvereniging voor kinesitherapeuten (www.axxon.be)